LKMA logoLKMA
Kronika ir galerija
Mažoji akademija kviečia į krikščionybės ir Šv. Rašto studijas
Paskelbta: 2011-09-22 16:56:59

Mažoji akademija, įsikūrusi po Lietuvių katalikų mokslo akademijos (LKMA) stogu, nuo šių metų spalio kviečia studijuoti visus, norinčius susiformuoti savarankišką ir sąmoningą požiūrį į Dievą ir tikėjimą, sužinoti, kaip Bažnyčia atsako į didžiulį pasitikėjimą ir negailestingą kritiką, įgyti ir tobulinti žinias apie krikščionybę ir krikščionio gyvenimą. Galima registruotis į dvi programas: „Krikščionybės pagrindai“ ir „Šventasis Raštas: Dievo bylojimas šiuolaikiniam žmogui“.

Pirmadieniais vyksiančiose „Krikščionybės pagrindų“ paskaitose laukiami norintieji sužinoti, kas yra Bažnyčia ir kuo ji skiriasi nuo bažnyčios, pagilinti žinias apie jos mokymą ir krikščionybės istoriją, ieškantys atsakymų į kasdienybėje apie tikėjimą ir religiją kylančius klausimus, – kokia yra religinės bendruomenės prasmė, dėl ko egzistuoja kančia, ką teigia šiuolaikinis ateizmas, ką ir kodėl sudegino inkvizicija ir t. t.
Per trečiadienių užsiėmimus „Šventasis Raštas: Dievo bylojimas šiuolaikiniam žmogui“ dėstytojų kolektyvas iki Kalėdų supažindins su tūkstančius metų kurtomis Šv. Rašto skaitymo tradicijomis ir būdais, Rašto istoriškumu, o paskaitose apie Penkiaknygę bus mokomasi iš šiuolaikinio žmogaus perspektyvos atrasti pirmosiose penkiose Šv. Rašto knygose atveriamą Dievo planą ir jo laipsnišką įgyvendinimą.
Kiekvienai paskaitai kviečiami skirtingi dėstytojai – pasauliečiai ir dvasininkai – konkrečios temos žinovai iš visos Lietuvos. Paskaitų lankytojai turės galimybę paklausti, diskutuoti.Užsiėmimai vyks kiekvieną savaitę LKMA auloje, Pilies g. 8, Vilnius. Paskaitų pradžia 18 val. Paskaitos nemokamos.
Registracija vyksta iki spalio 1 d. el. paštu akademija@lkma.lt. Registruodamiesi  į vieną arba abi programas nurodykite vardą, amžių ir motyvaciją, dėl ko norite patekti į Mažosios akademijos paskaitas. Registracija privaloma. Telefonas pasiteiravimui +370 683 39 868.
 
Kontaktinis asmuo
dr. Rima Malickaitė
Mažosios akademijos koordinatorė
tel. +370 683 39 868
akademija@lkma.lt
LKMA aula, Pilies g. 8, Vilnius
Komentuokite


aukštyn