LKMA logoLKMA

Jie ir kiti. Geri ir blogi? Biblinio midrašo pamokos šiandienai

Šeštadienis, balandžio  13 d., 10–17 val., LKMA Aula

Dėstytoja dr. Ingrida Gudauskienė

Registracija į šį kursą čia. Mokestis už registraciją 30 eurų. 

Midrašinėse Biblijos knygose (Rutos, Juditos, Tobito ir kt.) pasakojama apie įvykusius ir neįvykusius susitikimus tarp skirtingų tautų, kultūrų, tarp vienas į kitą neretai įtariai žvelgiančių asmenų. Šių pasakojimų herojai, atsidūrę ties reikšmingų egzistencinių apsisprendimų slenksčiais, patiria akistatą ne tik su kitu asmeniu, kuris visuomet yra kitoks, bet ir su savimi, o galiausiai ir su didžiuoju Kitu. Kokius slenksčius jie išgyveno? Kodėl būtent ties tais slenksčiais ir / ar jau anapus jų jie tapo proveržio ir poveikio žmonėmis? Kokius klausimus jų mąstymas-veiksmas iškėlė mums? To ir dar kitų dalykų klausime šio kurso metu domėdamiesi kai kurių midrašinių knygų pasakojimų trajektorijomis.

Dr. Ingrida Gudauskienė – Šventosios Teologijos (biblistikos specializacija) daktarė; 1990–1995 m. studijavo Katalikų Teologijos fakultete Vytauto Didžiojo universitete, Biblijos studijų srityje specializavosi ir mokslo laipsnius įgijo Popiežiškajame Grigaliaus universitete Romoje (1996–2007). Nuo 2004-ųjų biblistiką dėsto Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje ir kitose Lietuvos mokslo institucijose. Mokslinių biblinių straipsnių autorė ir bendraautorė. Organizavo ir dalyvavo daugelyje mokslinių konferencijų, reguliariai veda kvalifikacinius seminarus religijos pedagogams, dirba ekspertinį ir švietėjišką darbą, veda rekolekcijas, savanoriauja siekdama prisidėti prie Biblijos pažinimo ir jos kultūros puoselėjimo Lietuvoje. 

Registracija į kursą privaloma. Registracija priimama tik užpildžius anketą ir sumokėjus registracijos mokestį (mokestis registruojantis į šį kursą 30 eurų, jį galima pervesti į Mažosios akademijos atsiskaitomąją sąskaitą (SEB, LT08 7044 0600 0795 4439, banko kodas: 70440, paskirties laukelyje nurodyti kurso pavadinimą ir besiregistruojančio žmogaus vardą ir pavardę, kurį nurodote ir anketoje; išsisaugoję pavedimo kopiją prisekite ją anketoje) arba galima registruotis LKMA susimokant grynaisiais. Daugiau apie registraciją, registracijos mokestį ir registracijos anketą žr. skyrelyje Registracija.

Papildoma informacija: Sėkmingai kursą išklausiusiems klausytojams jų pageidavimu gali būti išduotas kurso baigimo pažymėjimas (apie pageidavimą gauti kursų išklausymo pažymėjimą reikėtų pranešti kursų koordinatorei iki pasibaigiant kursui).

 

aukštyn