LKMA logoLKMA

2023-2024 m. m. pavasario semestro kursai

Mažoji akademija, įsikūrusi po Lietuvių katalikų mokslo akademijos stogu, kviečia studijuoti visus, norinčius susiformuoti savarankišką, rimtai argumentuotą požiūrį į Dievą ir tikėjimą, įgyti ir tobulinti žinias apie krikščionybę ir krikščionio gyvenimą.

Pavasario semestras prasideda 2024 m. vasario mėnesį. 

Šių metų pavasario semestre Mažojoje akademijoje vyks bent keletas paskaitų ar seminarinių susitikimų ciklai. Dalis užsiėmimų vyks gyvai (susitiksime Lietuvių katalikų mokslo akademijoje, Pilies g. 8). Kiti užsiėmimai vyks nuotoliniu būdu per Zoom programą.

Prie gyvai vyksiančių kursų nurodoma, kur jie vyks (auditorija), prie nuotolinių, – kad vyks nuotoliniu būdu per Zoom programą.

Kursų įrašai klausytojams nesiunčiami. Kviečiame klausyti rinktinius įrašus mūsų archyve. Vaizdo įrašų nuorodas rasite Mažosios akademijos Facebooko puslapyje, o įrašus – mūsų Youtube kanale.

Registracija į kursus privaloma. Registracija priimama tik užpildžius anketą ir sumokėjus registracijos mokestį (mokestis nurodomas prie konkretaus kurso, jį galima pervesti į Mažosios akademijos atsiskaitomąją sąskaitą (SEB, LT08 7044 0600 0795 4439, banko kodas: 70440, paskirties laukelyje nurodyti kurso pavadinimą ir besiregistruojančio žmogaus vardą ir pavardę, kurį nurodote ir anketoje; išsisaugoję pavedimo kopiją prisekite ją anketoje) arba galima registruotis LKMA susimokant grynaisiais.

Registracijos patvirtinimą gausite per penkias darbo dienas nuo anketos užpildymo ir registracijos mokesčio sumokėjimo. Į nuotolinius kursus užsiregistravę klausytojai detalesnę informaciją apie prisijungimą gaus kartu su registracijos patvirtinimu.

Registracija į 2023–2024 m. pavasario semestro kursus vyksta iki vasario pabaigos arba kol yra laisvų vietų. Registracija į kursus čia.

Norėdami susipažinti su būsimo kurso aprašymu, spauskite kurso pavadinimą „Užsiėmimų tvarkaraštyje“ žemiau arba Registracijos skyrelyje. Visas registracijos anketas rasite prie kurso aprašymo arba skyrelyje Registracija.

 * * *

UŽSIĖMIMŲ TVARKARAŠTIS

Pavasario semestras, 2024 m.

Kursų anotacijos, dėstytojų pristatymai, detalus tvarkaraštis ir rekomenduojamos literatūros sąrašai – paspaudus kurso pavadinimą.

Gyvos paskaitos

Lietuvos šventieji ir palaimintieji, įvairūs dėstytojai, kovo 5 d. – balandžio 23 d., antradieniais, 18.30, LKMA Aula. 

Knygų klubas. Kitas pasaulis, dėstyt. Gabrielė Gailiūtė-Bernotienė, antrą mėnesio antradienį, 18.30. LKMA Mažoji auditorija.

Patyriminis bibliodramos užsiėmimas „Kelkis ir eik!“, dėstyt. Inga Motuzaitė, šeštadienis, kovo 23 d., 10–17 val., LKMA

Jie ir kiti. Geri ir blogi? Biblinio midrašo pamokos šiandienai, dėstyt. dr. Ingrida Gudauskienė, balandžio 13 d., šeštadienis, 10–17 val., LKMA Aula. 

Nematomas Vilnius. Dvasiniai, simboliniai, atminties miestovaizdžiai, dėstyt. dr. Mantas Adomėnas, kovo 2 d., šeštadienis, 11–15 val., dvi paskaitos LKMA Auloje.

Dvasinės pratybos „Eik į savo kambarėlį“grupę palydi Audronė Tylaitė ir Jurgita Maciulevičienė, pirmadieniais, nuo spalio 9 d. iki kitų metų gegužės, 18.00 val., LKMA Mažojoje auditorijoje. Registracija į dvasines pratybas pasibaigusi.

Nuotolinės paskaitos

Šv. Raštas. Jėzaus charakteris ir mokinys su charakteriu, dėstyt. ses. Linda Ceple, ketvirtadieniais, vasario 29 d. – kovo 21 d., 18.30, keturios nuotolinės paskaitos prisijungiant per Zoom.

Keturi (paprasti) žingsniai meilės link, dėstyt. ses. Linda Ceple, ketvirtadieniais, balandžio 425 d., 18.30, trys  nuotolinės paskaitos prisijungiant per Zoom.

Šv. Petro bazilika Romoje. Istorija ir menas, dėstyt. dr. Sigita Maslauskaitė-Mažylienė, kovo 16 d., šeštadienis, 11–16 val., trys paskaitos nuotoliniu būdu prisijungiant per Zoom programą.
 

* * *

Registracija į kursus vyksta iki vasario pabaigos arba kol yra laisvų vietų. Registracija privaloma.

aukštyn