LKMA logoLKMA

Lietuvos šventieji ir palaimintieji

Antradieniaiskovo 5 d. – balandžio 23 d.,18.30, LKMA Aula. 

Registracijos anketa čia. Mokestis už registraciją 30 eurų. 

Skirtingų dėstytojų skaitomo aštuonių paskaitų ciklo metu gilinsime pažintį su įvairių laikų (nuo XIV a. iki XX a.), skirtingų tautybių ir konfesijų – unitų, ortodoksų, katalikų – Lietuvos šventaisiais. Kokios istorinės, socialinės, šeiminės ir kt. priežastys bei aplinkybės, asmeninės savybės lėmė, kad šiandien ne tik vadiname juos šventaisiais, bet ir pasitikime jų užtarimu ir tarpininkavimu savo kasdienybės reikaluose ir dievoieškos klajonėse? Susipažinę su jų šventėjimų istorijomis, gal ir patys drąsiau brėšime punktyrą takų, vedančių į didesnę brandą, bendrystę, vienijimąsi, vieni kitų priėmimą ir, be abejo, asmeniškesnį santykį su Tuo, kuris vienas yra šventas.

03 05. XIV a. Vilniaus kankiniai: stačiatikiai ir pranciškonai (dr. Darius Baronas)

03 12. Šv. Kazimieras (prof. Vytautas Ališauskas)

03 19. Mykolas Giedraitis (prof. Vytautas Ališauskas)  

03 26. Šv. Juozapatas (dr. Mintautas Čiurinskas)

04 02. Andriejus Bobolė. Rapolas Kalinauskas (dr. Liudas Jovaiša)

04 09. Jurgis Matulaitis (prof. Paulius Subačius)

04 16. Faustina Kovalska ir Mykolas Sopočka (Lina Šapauskienė)

04 23. Pal. Teofilius Matulionis ir kiti totalitarinių režimų kankiniai – kandidatai į palaimintuosius (prof. Arūnas Streikus)

Registracija į kursą privaloma. Registracija priimama tik užpildžius anketą ir sumokėjus registracijos mokestį (mokestis registruojantis į šį kursą 30 eurų, jį galima pervesti į Mažosios akademijos atsiskaitomąją sąskaitą (SEB, LT08 7044 0600 0795 4439, banko kodas: 70440, paskirties laukelyje nurodyti kurso pavadinimą ir besiregistruojančio žmogaus vardą ir pavardę, kurį nurodote ir anketoje; išsisaugoję pavedimo kopiją prisekite ją anketoje) arba galima registruotis LKMA susimokant grynaisiais. Daugiau apie registraciją, registracijos mokestį ir registracijos anketą žr. skyrelyje Registracija.

Papildoma informacija: Sėkmingai kursą išklausiusiems klausytojams jų pageidavimu gali būti išduotas kurso baigimo pažymėjimas (apie pageidavimą gauti kursų išklausymo pažymėjimą reikėtų pranešti kursų koordinatorei iki pasibaigiant kursui).

aukštyn