LKMA logoLKMA
Kronika ir galerija
MAŽOJI AKADEMIJA KVIEČIA REGISTRUOTIS Į PAVASARIO SEMESTRO KURSUS
Paskelbta: 2012-09-07 18:23:01

2013–2014 m. pavasario semestre bus skaitomi šeši kursai. Dėstytojų kolektyvas toliau skaitys Krikščionybės pagrindus pradedantiesiems. Šis kursas yra įžanginis į visus kitus Mažojoje akademijoje skaitomus kursus – jį rekomenduojama išklausyti pirmiausia. Pavasario semestre kalbėsime apie žmogų – koks jo pašaukimas, kodėl netikint atsiveria tuštuma ar dėl kokių priežasčių turėtume patys būti suinteresuoti laikytis krikščioniškos moralės normų.

Dėstyt. dr. I. Gudauskienė šį pavasarį skaitys kursą apie apaštalui Pauliui priskiriamus laiškus.

Jeigu smalsu susipažinti su biblinėmis Šventosios Žemės vietovėmis, pajusti Jėzaus laikų kalbų margumyną ir skambesį, įsigilinti į žodžių, idiomų sąskambius ir iš jų gimstančias prasmes, kviečiame į dr. N. Kardelio kursą apie biblinę archeologiją ir lingvistiką.

Dr. A. Stasiulevičiūtė visą semestrą kalbės apie sakramentus – apie tai, kaip ir dėl ko dera juos švęsti. Šiame kurse bus aptarti ir daugeliui neaiškūs aktualieji sakramentų klausimai.

Kun. E. Merkys dalinsis žiniomis apie liturgiją, – tą lobyną, kurį atvėrus kiekvienas gestas ir žodis per Mišias ar švenčiant sakramentus, smulkiausios detalės, liturginiai reikmenys ir drabužiai mums prisipildo prasmės.

Numatomas kursas apie Bažnyčios ir valstybės įvairiapusius santykius, vienas iš šio kurso dėstytojų – kard. A. J. Bačkis.

Išsamesnė informacija apie kursų turinį ir registraciją Mažosios akademijos skyrelyje. Registracija į kursus privaloma. Platesnė informacija – Mažosios akademijos skyrelyje.

Komentuokite


aukštyn