LKMA logoLKMA
Kronika ir galerija
Konferencija „Piktnaudžiavimas galia Bažnyčioje: atpažinti, apsaugoti, išgyti“
Paskelbta: 2024-02-08 08:10:52
Pastaraisiais dešimtmečiais Katalikų bažnyčią visame pasaulyje lydi skandalai dėl nederamo kunigų elgesio. Skandalai, sukėlę visuomenės pasipiktinimą ir susirūpinimą, neaplenkė ir Lietuvos.
 
Išryškėjusios negerovės daliai Lietuvos katalikų tapo paskata parašyti vyskupams ordinarams viešą laišką su prašymu iki galo ištirti netinkamo seksualinio elgesio Bažnyčios aplinkoje mastą, užtikrinti teisingumą ir saugumą.
 
Suvokiant didžiulę Katalikų bažnyčios reikšmę Lietuvos visuomenei, istorijai ir kultūrai, taip pat norint šias problemas geriau suprasti, aptarti, kaip jas spręsti, Lietuvių katalikų mokslo akademija kartu su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į konferenciją, skirtą šiems klausimams išsamiau panagrinėti.
 
Pirmoji konferencijos dalis skirta akademinėms temoms: kas žinoma apie kunigų galią ir piktnaudžiavimą ja sovietmečiu; kaip suprantama galia psichologijoje.
 
Antroji renginio dalis skirta pasidalyti patirtimi. Savo patirtį pristatys laiško Lietuvos vyskupams ordinarams iniciatyvinės grupės nariai, taip pat į panašią veiklą įsitraukę bendraminčiai iš Lenkijos ir Prancūzijos.
 
Tarp pranešėjų – ne tik profesoriai Rasa Bieliauskaitė bei Arūnas Streikus, bet ir Jo Eminencija kardinolas Audrys Juozas Bačkis, taip pat svečiai iš užsienio – Marta Titaniec ir Renaud-Marie Desplanques CSJ.
 
Renginys vyks lietuvių kalba, kitomis kalbomis skaitomi pranešimai bus verčiami.
 
Trumpai apie renginį:
 
Data: vasario 9 d.
 
Laikas: 12 val.
 
Vieta: Valstybingumo erdvė, II a. (Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka)
 
Trukmė: 6 val.
 
Dalyvavimas: įėjimas laisvas
 
 
Svarbu: renginys bus transliuojamas (1624) Konferencija „Piktnaudžiavimas galia Bažnyčioje: atpažinti, apsaugoti, išgyti“ - YouTube  (Nacionalinės bibliotekos „Youtube“ kanale)
 

 

Komentuokite


aukštyn